Uppföljning, utvärdering och utveckling

"Förskolans kvalitet ska kontinuerligt och systematiskt dokumenteras, följas upp, utvärderas och utvecklas. För att utvärdera förskolans kvalitet och skapa goda villkor för lärande behöver barns utveckling och lärande följas, dokumenteras och analyseras."

landningssidaresultat

Resultat och metoder

Under läsåret 2009/2010 utvecklade vi vårt arbetssätt. Detta har resulterat i att barnen blivit mer delaktiga i verksamhetens teman och projekt och att vi pedagoger utvecklats som pedagogiska ledare. Vårt utvecklingsarbete uppmärksammades också i kommunen och vi vann priset "Årets prestation inom förskolan 2010", med motiveringen "För förändring på kort tid mot god kvalitet".

Priset Årets prestation inom förskolan och skolan delas ut av utbildningsnämnden. Priset är på vardera 10 000 kronor och kan tilldelas såväl verksamhet och arbetslag som enskilda medarbetare. Avsikten med priset är att belöna goda prestationer och sporra till kvalitetsutveckling. Brukare och anställda kan nominera verksamheter eller personer. Huvudkriteriet vid bedömning är mål och resultat, men även delaktighet, inflytande, långsiktighet och uthållighet har betydelse för vem som får pris. Beslut fattas av utbildningsnämndens presidium.

• Senast uppdaterad 2 nov 2015